• 1
 • 2
 • 3

IMG 7013 nU župnoj crkvi u Grljevićima dvostruki jubilej, sedamdeset pet godina života i pedeset godina svećenstva, proslavio je don Stjepan Kordić, svećenik Dubrovačke biskupije rodom iz Grljevića.
Stjepan je rođen u Grljevićima 1940.godine, osnovno školstvo započeo je u Borajni i Grljevićima, završio u Širokom Brijegu.

Potom je klasičnu gimnaziju pohađao i završio u Dubrovniku, studij Teologije počeo je u Zadru, a završio u Pazinu.

Za svećenika Dubrovačke biskupije zaređen je 27.lipnja 1965.godine u dubrovačkoj katedrali, a mladu misu rekao 18.lipnja u rodnom selu Grljevićima. Pastoralno je djelovao u šest župa, a još uvijek je župnik u Mokošici.
Na dvostruko slavlje don Stjepana u Grljeviće pristigli su uzvanici sa svih strana, bilo je dosta svećenika iz Dubrovačke i Mostarsko-duvanjske biskupije na čelu s biskupom mons. Ratkom Perićem, vjernika iz svih župa u kojima je pastoralno djelovao, rodbine, mještana, uzvanika i gostiju.
Prije početka svete mise najmlađi župljani (ministranti i prvopričesnici) slavljeniku su priredili prigodni recital i darovali ruže, a u ime obitelji iskrene čestitke i zahvalu uputila Vera Kordić, a potom i župnik don Tomislav Majić.
U kraćem obraćanju, uz prigodne čestitke, don Stjepana je u slavlje zlatne mise uveo mons.Ratko Perić, biskup Mostarsko-duvanjski koji se ispričao što je zbog obveza u Stocu morao ranije napustiti Grljeviće. Na misi je propovijedao don Stanko Lasić, Stjepanov vršnjak i kolega koji je u prvom dijelu govorio kakav danas treba biti svećenik, a drugi dio bio je posvećen slavljeniku. Don Stanko je govoreći o pastoralnom radu slavljenika naveo i teškoće s kojima se susretao, od komunističkih progona do obnove crkvi i objekata nakon rata. Kako je veliki broj bio porušen i spaljen don Stjepan je u Biskupiji poznat kao veliki i neumorni graditelj, a osim obnove porušenih i spaljenih objekata uspio je napraviti i dvije nove župne kuće. Na kraju svete mise don Stjepan se zahvalio svima koji su na bilo koji način bili od pomoći, kako u njegovom pastoralnom radu i djelovanju, tako i onima koji su pomogli da se ova zajednička proslava dogodi, a osobito župniku don Tomislavu Majiću koji je zlatnu misu slavio prošle godine.
Don Stjepan, kao i svi koji su se obratili vjerničkom puku, pozdravili su Darija Kordića i zahvalili mu za veliku žrtvu koju je podnio za svoj narod, a bio je na misi sa svojom obitelji.
Za sve nazočne u šatoru pored crkve priređena je svečana večera koju je priredio slavljenik.
U tonskom zapisu poslušajte obraćanje Vere Kordić ispred obitelji don Stjepana i mons. Ratka Perića, biskupa Mostarsko-duvanjskog.

Vera Kordić

Pretraži

Raspored svetih misa

 • Župna crkva Svetog Mihajla +

  Dr. Ante Šercera 1, Dubrovnik, tel /fax.: 432-027
  Nedjeljom u 8.00, 10.00, 11.30 i 19.00 sati.
  Radnim danom i subotom: 07.00 i 19.00 sati.
   
 • Crkva Gospe od Milosrđa +

  Liechtensteinov put 16, Dubrovnik, tel.:325-155, fax: 325-156

  Nedjeljom: 9.00, 11.00 i 20.00 sati (od 08.06.)
  Radnim danom: 20.00 sati

 • Crkva Svetog Josipa +

  Kardinala Stepinca 26, Dubrovnik

 • Bolnička kapela Gospe od Zdravlja +

  Opća bolnica Dubrovnik
  Nedjeljom sveta misa u 9:00 sati u bolničkoj kapeli.

  Opširnije

 • 1

Djelatno vrijeme ureda

Mihajlo slika

ŽUPA SV. MIHAJLA

Dr. Ante Šercera br. 1

D U B R O V N I K

Tel.: 020/432-027

  RADNO VRIJEME UREDA

PON 14-18,

UTO 8-12,

SRI 14-18,

ČET 14-18,

PET 8-12

           Za sve informacije i upite možete se obratiti na broj župnog ureda u radno vrijeme 020/432027 na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U hitnim slučajevima (bolesnik, smrt) ured je uvijek otvoren.

Don Robert Ćibarić, župnik, 091/600-1404

          Don Ivo Markić, župni vikar, 099/690 5676