• 1
 • 2
 • 3

mz shkm nSvečano euharistijsko slavlje kojim su župljani Župe Sv. Mihajla u Dubrovniku zahvalili za održani Susret hrvatske katoličke mladeži, predvodio je u župnoj crkvi Sv. Mihajla u nedjelju 18. svibnja župnik don Željko Kovačević uz koncelebraciju don Alena Keria i don Aleksandra Kovačevića. Ovom veličanstvenom misnom slavlju, na kojem su se osjetile radost i zahvalnost za veliki događaj SHKM-a, prisustvovao je veliki broj župljana Župe sv. Mihajla, obitelji udomitelja, odrasli volonteri, redari i mladi volonteri, tako da mjesta u klupama nije bilo dovoljno. Veliki broj mladih je stajao ispod balatura, potrijema i na trgu oko velikog Križa.

Župnik je u svojoj propovijedi izrazio veliku radost zbog održanog Susreta te naveo  podatke: na terenu Župe sv. Mihajla bilo je smješteno 90 autobusa. Od toga, 46 autobusa tj. 2089 osoba je smješteno u 548 obitelji. Po jedan autobus smješten je u Biskupov dvor i  kod sestara Maloga Isusa u Gospinom Polju. 1600 mladih bilo je smješteno u 4 dvorane: Športska, OŠ Lapad, Pomorska škola i Opća bolnica. Na misnom slavlju 27. travnja u Gospinom Polju koje je predvodio biskup, mons. Josip Mrzljak bilo je 65 svećenika i 4 đakona. Župa je imala 169 mladih i 60 odraslih volontera te 20 redara.
Nakon zahvale mnogima župnik je posebno zahvalio: „Don Alen, don Aleksandar, fra Stanko, fra Antonio, fra Marijan i  župni suradnici koji su učinili sve, kako bi osigurali sve potrebne uvjete  i tehničke  i sigurnosne i medicinske i liturgijske i medijske, da bi ovaj susret protekao u najboljem mogućem redu. Neka svima Gospodin bude plaća i nagrada. Zahvaljujem zboru mladih Župe Sv. Mihajla (i pjevačima iz drugih župa), koji su animiranjem pjevanja pridonijeli ljepoti i skladu naše pjesme i molitve. Po cijelom Lapadu,  dočekivali su vas volonteri, redari, naši mladi te pripadnici HVIDR-e. Njihova je zadaća bila: biti na usluzi svim skupinama mladih. Dragi volonteri i redari od srca vam zahvaljujem na vašoj pomoći. Vi ste bogatstvo ove Župe. Na vas, Vašu suradnju i ubuduće računamo. Posebnu zahvalu upućujem župnom koordinatoru za volontere sinjorini Tei Kuzek i župnom koordinatoru gosparu Danijelu Holešu.
Poštovane obitelji, hvala vam za veliko i otvoreno srce. Zahvaljujem predstavnicima gradske vlasti, rukovodstvu i djelatnicima Športskog centra u Gospinom polju,  školama i ustanovama gdje su naši mladi bili smješteni, na svesrdnoj pomoći i bezrezervnoj podršci u organizaciji i ostvarenju ovoga susreta. Hvala Poliklinici Glavić, poduzeću Trnčina d.o.o, komunalnim poduzećima Čistoći i Vrtlaru, poduzeću Boban, pizzeriji Skala, restoranima Komin i Dvije Masline, hotelima Park i Sumartin, Hrvatskoj policiji na čelu s načelnikom iskrena zahvala za organizaciju prometa i sigurnosti ovoga susreta. Neka sveti Mihajlo, prati i štiti svojim zagovorom sve njih. Zahvaljujem medijima koji su  sve ovo pratili.“
Vjera nas je okupila oko Uskrslog Krista na SHKM-u i na Misi zahvalnici, a Božja Riječ pozvala nas je da kao braća služimo poput prvih đakona poplavljenim krajevima naše Domovine. Milostinja Mise zahvalnice prikupljana je za pomoć stradalima u poplavama.
Na kraju Mise zahvalnice župnik je pozvao da svi zajedno sa mladima posadimo maslinu pred župnom kućom kao trajno sjećanje na SHKM u Dubrovniku i našoj Župi.  Nakon misnog slavlja koje je svojim pjevanjem uljepšao Zbor mladih Župe sv. Mihajlo, druženje je nastavljeno ispred nove crkve na trgu oko velikog križa gdje su mladi plesali, pjevali i družili se oko simboličnog obiteljskog stola koji je za tu priliku pripremila Župa.

Pretraži

Raspored svetih misa

 • Župna crkva Svetog Mihajla +

  Dr. Ante Šercera 1, Dubrovnik, tel /fax.: 432-027
  Nedjeljom u 8.00, 10.00, 11.30 i 19.00 sati.
  Radnim danom i subotom: 07.00 i 19.00 sati.
   
 • Crkva Gospe od Milosrđa +

  Liechtensteinov put 16, Dubrovnik, tel.:325-155, fax: 325-156

  Nedjeljom: 9.00, 11.00 i 20.00 sati (od 08.06.)
  Radnim danom: 20.00 sati

 • Crkva Svetog Josipa +

  Kardinala Stepinca 26, Dubrovnik

 • Bolnička kapela Gospe od Zdravlja +

  Opća bolnica Dubrovnik
  Nedjeljom sveta misa u 9:00 sati u bolničkoj kapeli.

  Opširnije

 • 1

Djelatno vrijeme ureda

Mihajlo slika

ŽUPA SV. MIHAJLA

Dr. Ante Šercera br. 1

D U B R O V N I K

Tel.: 020/432-027

  RADNO VRIJEME UREDA

PON 14-18,

UTO 8-12,

SRI 14-18,

ČET 14-18,

PET 8-12

           Za sve informacije i upite možete se obratiti na broj župnog ureda u radno vrijeme 020/432027 na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U hitnim slučajevima (bolesnik, smrt) ured je uvijek otvoren.

Don Robert Ćibarić, župnik, 091/600-1404

          Don Ivo Markić, župni vikar, 099/690 5676