• 1
 • 2
 • 3

Caritas Dubrovačke biskupije uplatit će po 25 tisuća kuna Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije i Požeške biskupije, kao i Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije i Banjalučke biskupije te 30 tisuća kuna Caritasu Beogradske nadbiskupije, priopćio je novinarima u ponedjeljak, 19. svibnja u Platu ravnatelj Caritasa Dubrovačke biskupije mr. don Robert Ćibarić.

S obzirom na brojne upite građana o tome hoće li Caritas Dubrovačke biskupije, uz novčanu pomoć koju tijekom dvije nedjelje skuplja po župama, organizirati i prikupljanje hrane i odjeće za stradalnike od poplava iz Caritasa obavještavaju:
Caritas Dubrovačke biskupije u organizaciji sa facebook grupom "Dubrovnik za obitelji pogođene poplavama", Gradom Dubrovnikom i županijom Dubrovačko - neretvanskom organizira prikupljanje materijalne pomoći za nastradale u poplavama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

VRIJEME I MJESTA PRIKUPLJANJA HUMANITARNE POMOĆI

Mjesto prikupljanja će biti u Gospinu Polju u utorak, 20. i srijedu, 21. svibnja u vremenu od 9 do 20 sati. Pored Gospina Polja organizirana su i slijedeća sabirna mjesta: župa sv. Marije Magdalene u Mandaljeni u Župi Dubrovačkoj, Dom kulture Gruda u Konavlima, župa sv. Vlaha u Janjini na Pelješcu, u prostorijama JVP Mljet u Babinom Polju i Goveđarima.

 
MOŽETE KUPITI I OSTAVITI ARTIKLE I U TRGOVAČKIM LANICIMA

Caritas je u suradnji s trgovačkim lancima Pemo, Tommy i Konzum dogovorio da u njihovim prodavaonicama budu košare u koje će kupci moći za potrebite ostaviti hranu i higijenske potrepštine. To se može učiniti u obje prodavaonice Tommija, u Konzumovim prodavaonicama u Lapadu (semafori), marini, Kuparima, Ilijinoj glavici i na Pločama, te u Pemo Centru i u njegovim prodavaonicama u Solitudu, Močićima, Grudi i Čilipima.


ŠTO DONIJETI?

U razgovoru s Caritasima u poplavljenim područjima dubrovački Caritas se raspitao o konkretnim stvarima koje su ljudima koji su pogođeni poplavama najpotrebnije. Među njima su: analgetici (kafetin, neofen, andol i sl.), zavoji, gaze, inzulinske trake, antiseptici - gelovi, maramice, pelene - za djecu i odrasle, higijenski ulošci za žene, dezifenkcijska sredstva (domestos, sanitar i sl.), deterdženti za pranje posuđa, paste i četkice za zube, deke – pokrivači, madraci - za ljude koji su smješteni po dvoranama, vreće za spavanje, voda u bocama, gotova hrana - konzerve i slično.

Iz Slavonije su dodatno zamolili da im se pošalju alati, kariole, lopate, gume, gumene čizme.

Pretraži

Raspored svetih misa

 • Župna crkva Svetog Mihajla +

  Dr. Ante Šercera 1, Dubrovnik, tel /fax.: 432-027
  Nedjeljom u 8.00, 10.00, 11.30 i 19.00 sati.
  Radnim danom i subotom: 07.00 i 19.00 sati.
   
 • Crkva Gospe od Milosrđa +

  Liechtensteinov put 16, Dubrovnik, tel.:325-155, fax: 325-156

  Nedjeljom: 9.00, 11.00 i 20.00 sati (od 08.06.)
  Radnim danom: 20.00 sati

 • Crkva Svetog Josipa +

  Kardinala Stepinca 26, Dubrovnik

 • Bolnička kapela Gospe od Zdravlja +

  Opća bolnica Dubrovnik
  Nedjeljom sveta misa u 9:00 sati u bolničkoj kapeli.

  Opširnije

 • 1

Djelatno vrijeme ureda

Mihajlo slika

ŽUPA SV. MIHAJLA

Dr. Ante Šercera br. 1

D U B R O V N I K

Tel.: 020/432-027

  RADNO VRIJEME UREDA

PON 14-18,

UTO 8-12,

SRI 14-18,

ČET 14-18,

PET 8-12

           Za sve informacije i upite možete se obratiti na broj župnog ureda u radno vrijeme 020/432027 na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U hitnim slučajevima (bolesnik, smrt) ured je uvijek otvoren.

Don Robert Ćibarić, župnik, 091/600-1404

          Don Ivo Markić, župni vikar, 099/690 5676