• 1
 • 2
 • 3

volonteri naslovPrvi sastanak volontera za Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) u Dubrovniku održan je u nedjelju 3. studenog, a na njemu je bilo prisutno između 400 i 500 mladih koji su ispunili dubrovačku katedralu. Molitvu na početku predvodio je predsjednik pododbora za volontere i animatore don Marin Lučić, nakon čega je pozdravio sve okupljene mlade,te ujedno predstavio i najavio don Hrvoja Katušića i Anu Marčinko koji su mlade ukratko upoznali s idućim velikim događajem za sve volontere, a riječ o prvom planinarskom križnom putu (PKP) u Dubrovačkoj biskupiji.


Don Hrvoje, potpredsjednik Organizacijskog odbora SHKM-a, potaknuo je okupljene mlade da se odazovu na ovaj prvi PKP, pozvavši ih da u tome prepoznaju priliku da se kao volonteri druže, povežu i zbliže. Najavio je i druge skorašnje projekte koji će također u tome pomoći: susret volontera pojedinih župa upravo na njihovim župama, kao i velika zajednička adventska duhovna obnova za sve volontere.

Ana Marčinko, tajnica Organizacijskog odbora SHKM-a upoznala je mlade sa svim tehničkim podacima o PKP-u, predstavivši cijelu rutu kojom će se mladi kretati, uz napomenu što sve trebaju ponijeti. Naglasila je da su organizatori već prošli stazu, da nije suviše zahtjevna, no ipak im je rekla da budu spremni na fizički napor. Potaknula ih je da ne nose tehničke naprave koje bi ih ometale, po mogućnosti čak da se isključe mobiteli, kako bi se mogli u potpunosti prepustiti doživljaju. Naglasila je da i ukoliko bude kiša, da se PKP ne odgađa, te ih je potaknula da se i u tom slučaju svakako odvaže sudjelovati. Podsjetila je mlade da će cijelim putem s njima pješačiti i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Ovaj PKP organizira se prvi put u Dubrovačkoj biskupiji, te će mladi pješačiti od Orašca do dubrovačke katedrale brdskim stazama u duljini od oko 30 kilometara u subotu 9. studenog i nedjelju 10. studenog. Polazak je iz svetišta Gospe od Orašca prema Osojniku, zatim se ide prema Novoj Mokošici. Drugog dana u nedjelju 10. studenog kreće se iz Mokošice preko Nuncijate do Srđa, a zatim se spušta do Grada gdje će svi sudionici slaviti misu u katedrali. Podršku ovom prvom dubrovačkom PKP-u dat će i skupina mladih iz Udruge „Ekosspiritus“ iz Zagreba koji će s dubrovačkim mladima sudjelovati na cijelom križnom putu. Planinarski križni putevi organiziraju se već više desetljeća u drugim biskupijama u Hrvatskoj i sudionici ih pamte kao posebno iskustvo molitve, druženja i međusobnog upoznavanja, te im se rado ponovno vraćaju. Pokretanjem PKP-a u Dubrovniku želi se i dubrovačkim mladima pružiti prigoda za jedno tako nesvakidašnje iskustvo.

Šime Zupčić

Pretraži

Raspored svetih misa

 • Župna crkva Svetog Mihajla +

  Dr. Ante Šercera 1, Dubrovnik, tel /fax.: 432-027
  Nedjeljom u 8.00, 10.00, 11.30 i 19.00 sati.
  Radnim danom i subotom: 07.00 i 19.00 sati.
   
 • Crkva Gospe od Milosrđa +

  Liechtensteinov put 16, Dubrovnik, tel.:325-155, fax: 325-156

  Nedjeljom: 9.00, 11.00 i 20.00 sati (od 08.06.)
  Radnim danom: 20.00 sati

 • Crkva Svetog Josipa +

  Kardinala Stepinca 26, Dubrovnik

 • Bolnička kapela Gospe od Zdravlja +

  Opća bolnica Dubrovnik
  Nedjeljom sveta misa u 9:00 sati u bolničkoj kapeli.

  Opširnije

 • 1

Djelatno vrijeme ureda

Mihajlo slika

ŽUPA SV. MIHAJLA

Dr. Ante Šercera br. 1

D U B R O V N I K

Tel.: 020/432-027

  RADNO VRIJEME UREDA

PON 14-18,

UTO 8-12,

SRI 14-18,

ČET 14-18,

PET 8-12

           Za sve informacije i upite možete se obratiti na broj župnog ureda u radno vrijeme 020/432027 na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U hitnim slučajevima (bolesnik, smrt) ured je uvijek otvoren.

Don Robert Ćibarić, župnik, 091/600-1404

          Don Ivo Markić, župni vikar, 099/690 5676